Tanžíja / Tanjia
Tanžíja nádoba, koření a další ingredience tak, že ji hravě zvládne uvařit každý.
Marocká kuchyně je vynikající, a to i díky koření, které je její nedílnou součástí. Nejčastěji používaný je římský kmín (cumin), který se chuťově liší od kmínu, který známe u...
Citrony nakládané ve slaném nálevu jsou důležitou ingrediencí marocké kuchyně. Používají se hlavně k přípravě kuřete a mořských plodů. Pomáhají odstranit zápach a zvýrazňují...
Vynikající olivový olej z regionu kolem města Meknés. Tady sluníčko pořádně svítí a hřeje a olivy tak dozrávají a dávají oleji z nich vyobenému jedinečnou chuť. Tu si můžete...
Keramická nádoba o výšce 22 cm k přípravě tradičního marockého jídla se stejným názvem Tanjia (tanžíja). Obvykle se připravuje v uhlících. V našich podmínkách ji můžete...